Hamilton: ‘Verschil tussen Rosberg en mij is pech’

29 oktober 2016

Pro Shots

De titelstrijd in de Formule 1 gaat al een paar seizoenen tusssen de 2 coureurs van Mercedes. In de voorgaande 2 seizoenen wist Lewis Hamilton de titel naar zich toe te trekken, ten koste van Nico Rosberg. Nu lijken de rollen omgedraaid en staat de Duitser juist op voorsprong. Door de Brit komt dat door pech. "Ik heb een heleboel problemen gehad."


Dat zegt de coureur tegen Sky Sports. "Als onze auto's het hele jaar even betrouwbaar waren geweest, dan hadden we dezelfde gevechten gehad als vorig jaar en het jaar daarvoor, dus ik zie eigenlijk geen verschil."

Voor een goed voorbeeld van de problemen die Hamilton heeft gehad moeten we terug naar de GP van Maleisië. De wereldkampioen lag ruim op kop, tot zijn wagen opeens problemen kreeg. Hij moest z'n bolide langs de kant zetten en uitstappen. 25 punten zo door de neus geboord.

Stand
Momenteel staat Rosberg 26 punten voor op Hamilton, met nog 3 races te gaan. Als de 31-jarige Lewis dit weekend op plek 10 of lager eindigt en Rosberg de GP van Mexico wint, is de Duitser al kampioen. Aanstaande zondag is de GP om 20:00 uur.