Hamilton weet spotlights op zich gericht met geblondeerde coupe

3 september 2015

GETTY
Hamilton weet spotlights op zich gericht met geblondeerde coupe

Lewis Hamilton is niet alleen leider in de WK-stand. De Brit geldt ook als meest kleurrijke coureur van de Formule 1. Voor de Grand Prix van Italië van komend weekend liet Hamilton zijn haar blonderen.

Criticasters van Hamilton veroordelen zijn extravagante levensstijl. De Britse oud-wereldkampioen Damon Hill stoorde zich in het openbaar aan uitstapjes van zijn landgenoot, die tussen twee raceweekenden door soms de halve wereld rond reist. Hill in juli van dit jaar: ,,Ik maak me zorgen over zijn manier van leven. Hij bezoekt bokswedstrijden, modeshows en concerten. Maar eigenlijk moet hij enkele van die vrijetijdsbestedingen opofferen. Je kan niet alles hebben."

Renstal Mercedes staat de vele uitstapjes van zijn kopman toe. Zolang Hamilton goed in zijn vel zit presteert hij beter, is de gedachte van teambaas Toto Wolff. En F1-baas Bernie Ecclestone is blij met de levenswandel van Hamilton, als kleurrijk uithangbord van de sport die de laatste jaren meer en meer gedomineerd wordt door grijze muizen met onuitgesproken karakters.

Hamilton laat zijn fans op social media meegenieten van zijn reisjes. Hij danste, dronk en rookte dit jaar op vakantie op Barbados. De coureur houdt er een wat geheimzinnige affaire op na met popster Rihanna, nadat zijn eerdere relatie met pussycat doll Nicole Scherzinger op de klippen liep. Iedereen mag meegenieten van de tattoo-art op Hamiltons lichaam.

Met de race in Italië gaat dit weekend de focus weer op de autosport. Maar Hamilton zou Hamilton niet zijn als hij ook nu weer de spotlights op zich gericht wil. Met een geblondeerde coupe een en dikke gouden ketting liep de Brit vandaag door de paddock in Monza. Om de spanning nog een beetje op te bouwen, hielp hij de hele dag een petje op, zodat slechts een fractie van zijn nieuwe kapsel zichtbaar was.

Lees ook: Premier Renzi: laat grand prix in Monza met rust