Hamilton wereldkampioen, Verstappen wordt vierde

25 oktober 2015

Lewis Hamilton heeft zondagavond zijn wereldtitel in de Formule 1 geprolongeerd. Max Verstappen werd vierde en veroverde twaalf punten in het klassement.

Doordat Sebastian Vettel naast de tweede plek greep, heeft Hamilton nu de wereldtitel binnen. Het is de derde keer dat de Brit wereldkampioen wordt.

Spectaculair
Hamilton bleef in een spectaculaire race vol inhaalacties op het circuit van Austin zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg voor en de Duitser Sebastian Vettel van Ferrari.

Max Verstappen veroverde met zijn vierde plek twaalf punten in het klassement. De jonge coureur van Torro Rosso begon in de achtste startpositie, maar steeg meerdere plekken gedurende de race. Verstappen werd in Hongarije ook al vierde.

Een regenrace was voorspeld in Austin, maar het bleef wonderwel droog. Het maakte de achttienjarige Limburger niets uit. Hij startte vanaf de achtste plek en rukte via fraaie inhaalacties op naar de kop van het veld. De derde plek, zijn eerste podium, was zelfs even in bereik, maar dat bleek nog te veel van het goede voor de coureur van Toro Rosso.