Hamilton ‘wint’ eerste vrije training van het nieuwe F1-seizoen, Verstappen buiten top-3

15 maart 2019

Max Verstappen is zijn 5e seizoen in de Formule 1 gestart met een 4e plaats in de eerste vrije training in Melbourne. Lewis Hamilton reed het snelst rond Albert Park in zijn Mercedes.


Bij de eerste vrije training gaf de Nederlander in zijn RB15 met de nieuwe Honda-motor slechts 0,193 seconde toe op Lewis Hamilton, die in 1.23,599 het snelst van iedereen was.

Verschillen miniem
Achter Hamilton was het dringen voor een toppositie. Sebastian Vettel meldde zich op 0,038 achter Hamilton voor plaats 2. Vettels nieuwe ploeggenoot bij Ferrari Charles Leclerc legde meteen beslag op de 3e plaats, op slechts 0,074 van Hamilton. Vervolgens kwam Verstappen, die zonder problemen 22 rondes maakte langs Albert Park en Mercedes-Fin Valtteri Bottas weer eens verwees naar positie 5.

Rode vlag
Opvallend was de 6e plaats van Kimi Räikkönen in de Alfa Romeo. En ook Toro Rosso verraste met Danil Kvyat op de 7e plaats. Al zorgde nieuwkomer Alexander Albon ook even voor een rode vlag, toen hij zijn nieuwe bolide even liet tollen en de voorvleugel verloor na contact met de muur.