Hamilton: ‘Zo trots dat dit is gelukt, nu op naar de titel’

16 juli 2017

EPA

Lewis Hamilton won zondag voor de 4e keer op rij en voor de 5e keer in totaal de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Formule 1-coureur van Mercedes heerste in zijn thuisrace op het circuit van Silverstone van start tot finish en genoot na afloop van het applaus van het uitzinnige publiek.

,,Ik ben zo trots dat ik dit voor de fans heb kunnen doen. Hun steun was ongelooflijk. Het volgende doel is de wereldtitel'', juichte de Britse 3-voudig wereldkampioen, voor dat hij ging 'crowdsurfen' in het publiek.

Clark & Prost
Hamilton evenaarde met zijn vijfde zege op Silverstone landgenoot Jim Clark en Fransman Alain Prost, ook 5-voudig winnaar op het beroemde Engelse circuit. Het was zijn 57ste zege in een Formule 1-race. ,,Het team heeft geweldig gewerkt en ook Valtteri Bottas heeft het fantastisch gedaan'', zei Hamilton, die zijn Finse teamgenoot na een knappe inhaalrace op de 2e plaats zag finishen.

1 punt
De 32-jarige Engelsman liep 19 punten in op kampioenschapsleider Sebastian Vettel, die door een lekke band in de voorlaatste ronde wegzakte naar de 7e plaats. Het verschil met Vettel in de titelstrijd is na 10 Grands Prix 1 punt: 177 om 176 punten.


Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht