Heerlijke start levert Nyck de Vries overwinning en leiding in F2-kampioenschap op

22 juni 2019

BSR Agency

Nyck de Vries heeft de leiding genomen in het kampioenschap van de Formule 2! De Nederlandse coureur greep de macht in stijl door in de GP van Frankrijk na een spectaculaire start de leiding te pakken en die vervolgens niet meer uit handen te geven.


De Vries' concurrent Nicholas Latifi eindigde als 5e en zakte daardoor in het kampioenschap. Het F2-circus in Frankrijk begon chaotisch met een rommelige kwalificatie. Dat leverde Nyck de Vries P4 op, maar door een uitstekende start stond de Fries al na de 1e bocht op P1. Een rode vlag vanwege een crash van Mick Schumacher en Sean Gelael zorgde er echter voor dat De Vries zijn voorsprong niet direct uit kon bouwen.

Nadat er na de 1e ronde maar liefst 5 coureurs uitgevallen waren, ging de race weer verder met De Vries aan de leiding. Hij maakte een vroege pitstop aangezien concurrenten Jack Aitken en Sergio Sette Camara dit ook deden. Daardoor kwam De Vries eventjes achter Aitken terecht, maar binnen no-time had hij zijn koppositie alweer terug.

De overwinning in Frankrijk betekende al de 3e zege van De Vries dit seizoen. De coureur van ART Grand Prix pakte in Frankrijk in de slotronde ook nog even de snelste raceronde en sleepte zo nog 2 extra puntjes binnen. Zondag staat de sprintrace op de planning, waarbij de top-8 in omgekeerde volgorde van start gaat (De Vries dus achteraan).