Helmut Marko geloofde in podium voor Verstappen: ‘Hij had 2de kunnen worden’

14 oktober 2019

BSR Agency

Max Verstappen en Red Bull hadden ongetwijfeld een mooi resultaat willen neerzetten tijdens de GP van Japan, de thuisrace van motorleverancier Honda. Maar een doldrieste actie van Charles Leclerc zorgde er al vroeg voor dat de Nederlander zijn wagen naar de pits moest brengen.


Podium in ieder geval
Het zorgde ook voor frustratie bij adviseur Helmut Marko. "Max had een optimale start, wat eigenlijk onze zwakke plek is. We hadden aan de voorkant van het veld met Mercedes en Vettel kunnen strijden. ", zegt hij tegen het Duits automagazine Auto, Motor und Sport.

Waar had Verstappen kunnen eindigen volgens Dr. Marko? "2de achter Bottas. In elk geval op het podium. Al zou dat niet gemakkelijk zijn geworden. Inhalen is serieus moeilijk op dit circuit. Hamilton slaagde er niet eens met DRS in om langs Vettel te komen. En ook Leclerc had de grootste moeite om weer terug naar voren te komen."

Albon knap 4de
Toch was er nog een lichtpuntje voor Red Bull met de knappe 4de plek van Alexander Albon. "We hadden met beide auto’s het plan om 2 pitstops te maken en zouden met de strategie misschien nog verder naar voren gekomen. We zagen namelijk dat Mercedes met Hamilton een eenstopper probeerde, maar zij kwamen er daarna achter dat dat niet werkte.”

Check hier nog eens de samenvatting van de GP van Japan: