Dr. Helmut Marko verklaart inhaalslag Red Bull: ‘Honda levert meer vermogen dan gedacht’

14 augustus 2019

Lapresse Marcella Gastini

Dat Red Bull Racing de laatste weken bezig is aan een opmars, is een gigantisch understatement. Het team won met Max Verstappen de GP van Duitsland en in Hongarije grepen ze net naast de zege. Volgens Dr. Helmut Marko heeft dan een goede reden: "Honda levert meer vermogen dan we hadden gedacht."


Sinds Red Bull Racing eind 2018 van motorleverancier heeft gewisseld (Honda voor Renault) wordt er met argusogen gekeken naar de prestaties van het team van Max en co. Dit wierp in het begin het van het seizoen alleen nog niet de gehoopte vruchten af. Volgens Marko - de man die Verstappen de Formule 1 in hielp - komt dat doordat de Honda-motor beter presteerde dan verwacht, zo vertelt hij tegen Auto Bild.

Te weinig downforce
"We hebben een auto gebouwd met te weinig downforce, omdat we onderschat hadden hoeveel progressie Honda zou maken", aldus Helmut Marko. "Daarom wilden we het tekort aan pk's compenseren met ons chassis, door het zo efficiënt mogelijk te maken. Dat hebben we in de laatste races aangepast en we zijn nu bijna net zo snel als Mercedes en hebben Ferrari definitief ingehaald!"

Bij het WK voor constructeurs staat Red Bull op dit moment 3e, achter Mercedes (die met een straatlengte voorsprong eerste staat) en Ferrari. Na de zomerstop hopen ze Ferrari in te halen. Dit komt vooral door de inmiddels beruchte rijderswissel, door Pierre Gasly en Alexander Albon van team te laten ruilen.