Helmut Marko over ploeterende Gasly: ‘Hij is niet de beste inhaler’

5 augustus 2019

BSR Agency

Helmut Marko, de man die Max Verstappen de Formule 1 in hielp, heeft zich uitgelaten over de prestaties van Pierre Gasly. De ploeggenoot van Verstappen beleeft een moeilijk jaar en volgens Marko heeft dat een duidelijke reden: "Hij is niet de beste inhaler".


In een interview met Motorsport Magazin analyseert Marko het enorme verschil tijdens de GP van Hongarije tussen Max Verstappen en de jonge Fransman, die tot nu toe enkel in zijn schaduw kan staan. "Bij de start verloor Gasly een aantal posities en daarna ging niets meer. Hij is ook niet de beste inhaler. Je hebt aan andere coureurs kunnen zien hoe moeilijk het was om in te halen. Dus ja, bij de start heeft hij het verloren", aldus de Oostenrijker.

Toekomst Gasly
Door de prestaties van Gasly (hij werd in Hongarije op een ronde gezet door Max Verstappen) staat zijn positie verder onder druk. Helmut Marko wil zich dan ook niet uitlaten over zijn toekomst. "We gaan nu de zomervakantie in, daarna zien we wel verder."

Wie naar de stand in het Formule 1-klassement kijkt, ziet direct het enorme verschil tussen Verstappen en Gasly. Waar Max bijna tweede staat in het kampioenschap, staat Gasly zesde. Dat Verstappen bijna drie keer zoveel punten heeft maakt het voor de Fransman alleen maar pijnlijker.

Dit is de stand in de Formule 1:
1. Lewis Hamilton (250 punten)
2. Valtteri Bottas (188 punten)
3. Max Verstappen (181 punten)
4. Sebastian Vettel (156 punten)
5. Charles Leclerc (132 punten)
6. Pierre Gasly (63 punten)