Herbert lovend over ‘volwassen’ Verstappen: ‘Dat vermogen is zeer zeldzaam’

7 november 2018

AFP

Max Verstappen is na de zomerstop flink op dreef in de Formule 1. De pas 21-jarige Nederlander eindigde 5 keer op het podium, waarvan 1 keer op de hoogste trede. Oud-coureur Johnny Herbert - zelf ooit goed voor 3 overwinningen - is lovend over Verstappen.


"Ja, hij is nog jong. Ja, hij is de afgelopen jaren bij een aantal incidenten betrokken geweest. Maar volgens mij is Max dit jaar enorm volwassen geworden", stelt Herbert tegenover Motorsport.

'Zeer zeldzaam'
In Mexico kende Verstappen een uitstekend weekeinde door de GP te winnen, maar hij baalde wel doordat 'ie niet vanaf pole mocht beginnen. "Wat mij vooral fascineert, is dat we op zaterdag een boze Max zien, maar op zondag een heel kalme Max hebben, die gewoon ineens de race wint", aldus de Brit.

"Het vermogen om zo snel van het ene naar het andere uiterste te schakelen, is zeer zeldzaam", weet de oud-coureur. "We zagen het eerder bij grote coureurs als Ayrton Senna, Michael Schumacher en Mika Hakkinen. En we zagen het in Mexico dus bij Max, nadat hij een moeilijke zaterdag achter de rug had."