Herstart van de Formule 1: deze 5 zaken hebben we geleerd

12 juli 2020

BSR Agency
Formule 1

We hebben de Grand Prix van Oostenrijk gehad. 2 keer. Het coronaseizoen in de Formule 1 is definitief onderweg. Wat kunnen we concluderen na die eerste 2 races in de Oostenrijkse bergen? 5 opvallende zaken over de herstart in de Formule 1 op een rijtje.


1. Mercedes is nóg sneller


Waar Ferrari een stuk langzamer uit de startblokken komt dan vorig jaar, is Mercedes gewoon weer een tandje sneller. En aangezien Red Bull minder snel vooruit is gegaan, lijkt Mercedes ook de grootste kanshebber voor een nieuwe constructeurstitel. Gelukkig zijn we pas 2 races onderweg: alles kan nog!

2. Er rijdt een kopie van de Mercedes uit 2019 rond


Racing Point gaat bij elke race meedoen om de punten. En - als Ferrari zo blijft tegenvallen - gaan ze daadwerkelijk meedoen om de 5e en 6e plek. Het lijkt erop dat de Racing Point voor een groot gedeelte de Mercedes van 2019 is. Vandaar. MAAR! Renault heeft een officieel protest ingediend tegen Racing Point! Wordt vervolgd.

3. Ferrari gaat zo hard als een vrachtwagen


Bij Ferrari lukt het nog niet. In de 1e race was de kwalificatie slecht, maar reed Charles Leclerc zichzelf in de race nog wel naar P2. Deze zondag was het nog slechter: Leclerc en teamgenoot Sebastian Vettel knalden in de 1e ronde al in elkaar. Het bleek - na een paar rondjes - einde verhaal voor beide heren.

4. Verstappen heeft in de Formule 1 niks aan Albon


Het was met Pierre Gasly al aan de hand, maar zondag bleek ook dat Alex Albon ook van weinig waarde gaat zijn voor Max Verstappen. De Nederlander is een stukje sneller dan zijn Thaise teamgenoot en zal dus weinig dreiging en concurrentie van hem voelen. Tom Coronel vindt dat Verstappen deze coureur als nieuwe teamgenoot moet krijgen.

5. Sainz en Norris gaan een topseizoen meemaken


McLaren lijkt dit seizoen net iets beter dan Racing Point en soms zitten Carlos Sainz en Lando Norris zelfs in de buurt van Red Bull. Norris staat niet voor niks op de 3e plek in de WK-stand. Het fantastische duo lijkt een topseizoen te gaan doormaken. Hoeveel zin zal Sainz hebben om naar Ferrari te gaan, als hij de resultaten van zijn nieuwe team ziet?