Het stoeltje bij Alfa Romeo: is-ie voor De Vries, of toch voor F2-talent Zhou?

28 september 2021

Pro Shots

Er is nog maar 1 plekje beschikbaar op de Formule 1-grid van 2022. Bij Alfa Romeo is er - naast het zitje van Valtteri Bottas - nog een plekje over. Antonio Giovinazzi heeft het stoeltje nu en is ook in de race voor de plek volgend seizoen.


Een andere kanshebber, en voor de Nederlander natuurlijk de meest interessante, is Nyck de Vries. Het probleem wil alleen dat hij een Mercedes-coureur is. Zo werd hij dit jaar kampioen met Mercedes in de Formule E. Alfa Romeo is op zijn beurt weer onderdeel van grote concurrent Ferrari. Alfa Romeo-teambaas Fred Vasseur gaf aan dat het moeilijk zou worden om De Vries binnenboord te krijgen.

Kandidaat nummer 3 is Guanyu Zhou, een 22-jarige coureur die nu in de Formule 2 reed. Hij staat momenteel 2e in dat WK-klassement. Alpine, het team van Zhou, gaf aan geen bezwaar te hebben als Zhou naar een ander team zou vertrekken.

Naast deze opties mogen we ook nog speculeren over een terugkeer van Nico Hülkenberg in de Formule 1. De kans dat hij naar Alfa Romeo gaat lijkt echter klein.