Hilarische Red Bull-trailer met Verstappen over snelste pitstop ooit (video)

12 oktober 2016

Screenshot

Red Bull Racing beleefde in 2013 een uniek moment. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten completeerde de renstal een pitstop in 1,923 seconden - de snelste ooit op dat moment. Ter ere van die gebeurtenis komt Red Bull met een documentaire, genaamd 'GONE IN 2 SECONDS...'. Daarin spelen ook de huidige coureurs Verstappen en Ricciardo een - hilarische - hoofdrol.


De documentaire wordt op 19 oktober gelanceerd op Redbull.tv. Enkele dagen later vindt de GP van VS plaats (21-23 oktober). Tijdens de film gaat het over de innovatie van de pitstop, die in de loop der jaren erg is veranderd. Onder anderen Jos Verstappen, John Surtees, Gordon Murray, Gerhard Berger en Mark Webber, bij wie de legendarische pitstop plaatsvond, komen voor in de 'docu'.

Hoofdrol coureurs
In de trailer zijn Max Verstappen en Daniel Ricciardo - de huidige coureurs van Red Bull - te zien. Zij nemen het tegen elkaar op om verschillende opdrachten uit te voeren in 1,92 seconde. De trailer is alvast een voorproefje op de verhitte strijd tussen de twee uitstekende F1-coureurs. In de preview valt nog niet te zien wie de winnaar is, maar Max maakt een goede kans.

Lees ook: Kvyat spreekt duidelijke taal: ‘Ik presteer momenteel beter dan de auto’

Het is overigens niet meer de enige snelste pitstop ooit. Renstal Williams noteerde dit jaar, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan, ook een tijd van 1,92 seconde.