Hoe gaat het met rookie Logan Sargeant? ‘Ik wil een blijvertje worden’

30 september 2023

Getty Images
logan sargeant f1 blijvertje

Logan Sargeant beleeft dit seizoen zijn debuut in de Formule 1. De rookie van Williams heeft nog niet heel veel spectaculairs kunnen laten zien en verbleekt dan ook naast teamgenoot Alex Albon. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor alle 21 punten die Williams in 2023 heeft verzameld. In een interview met FORMULE 1 Magazine vertelt Sargeant over de druk van het F1-circus. De grootse uitdaging? 'Een blijvertje worden.'


Lees ook: Max Verstappen viert 26e verjaardag! Daarmee pakt hij (nu al) deze records

Als Amerikaan is Sargeant belangrijk voor de populariteit van de sport: "Formule 1 groeit snel in Amerika. We hebben er dit jaar 3 races. Ik ben benieuwd hoe het in Austin en Las Vegas zal zijn, maar ik verwacht er veel van." Ondanks zijn (tot nu toe) puntloze debuut begint hij wel te wennen aan de Formule 1: "Het voldoet aan al mijn verwachtingen. De druk is wel anders, je moet jezelf snel verbeteren en zorgen dat je een blijvertje wordt."

Mag hij blijven?
De vraag is of Sargeant ook echt een blijvertje wordt. Na 16 Grand Prix is hij liefst 5 keer niet over de streep gekomen. Zijn hoogste finish is een schrale 11e plek. Logan heeft nog geen contract voor 2024 dus het zou zomaar kunnen dat James Vowles volgend jaar een nieuwe coureur tekent. Mercedes-reserve Mick Schumacher en AlphaTauri-wonder Liam Lawson zijn populair.