‘Honda beslist rond de Grand Prix van Abu Dhabi over toekomst F1’

11 november 2019

BSR/Lapresse Marcella Gastini

De motorfabrikant van Red Bull Racing - Honda - beslist rond de Grand Prix van Abu Dhabi over de toekomst tussen het Japanse merk en het team van Max Verstappen. Althans, dat is de visie van Dr. Helmut Marko. De topadviseur van het Formule 1-team wacht met spanning af hoe de samenwerking er binnenkort uitziet.


In een interview het met Duitse blad Motorsport Magazin bevestigt Marko dat Honda nog niet weet of het met Red Bull verder gaat en dat het van cruciaal belang is dat Honda aan hen verbonden blijft, zeker nadat vorig jaar Renault met veel geruzie aan de kant werd geschoven. "Ik denk dat ze rond de race in Abu Dhabi (op 1 december) hun beslissing zullen nemen." [...] "Een motor is inderdaad wel handig om in een Formule 1-auto te hebben."

Honda hartje Red Bull?
Willen deze 2 partijen langer samenwerken, dan moet het zowel sportief als financieel aantrekkelijk blijven. Red Bull won dankzij Max Verstappen dit seizoen 2 keer (in Oostenrijk en Duitsland) en met de nieuwe regels in 2021 is het nog onduidelijk wat er financieel exact gaat veranderen.

Wel is bekend dat voor een fabrikant het ontwikkelen van een motor niet bij het budgetplafond hoort. "Zo wordt de toegestane tijd op de testbank danig ingeperkt en komen er ook beperkingen voor bepaalde onderdelen van de motoren", verklaart Marko.

GP Brazilië en Abu Dhabi
De Formule 1 heeft nog 2 Grands Prix in dit lange seizoen voor de boeg. Komend weekend wordt er in Brazilië geracet (zonder Toto Wolff). In het weekend van 1 december wordt de laatste race in Abu Dhabi gereden.