Er is maar 1 ding wat bepaalt of Honda de motorleverancier van Red Bull blijft

25 november 2019

ANP
honda-red-bull-f1-2020

Het is nog altijd de vraag of Honda ook volgend jaar de motorleverancier van Red Bull Racing is. Hoewel het team dankzij Max Verstappen 3 zeges boekte in het jaar 2019, twijfelen de Japanners of ze de samenwerking voort willen zetten. Eind 2019 wordt de knoop doorgehakt en dit schijnt het grootste obstakel te zijn.


"We zijn vast gaan berekenen hoeveel het kost met de aanstaande regels", zo zegt Masashi Yamamoto, Managing Director van Honda in de F1 tegenover Motorsport. "We tellen alle ontwikkelingskosten bij elkaar op en steken daarna de koppen bij elkaar."

Kosten
Op de vraag of kosten inderdaad het grootste probleem zijn, zegt Yamamoto het volgende: "Het klopt dat de kosten in de Formule 1 het grootste obstakel zijn."

Prestaties van Max
Het helpt gelukkig wel dat ze bijzonder tevreden over de 3 zeges van Max, al beseffen ze ook dat het gat met Mercedes en Ferrari nog niet is gedicht. "Het is positief dat we goede resultaten hebben, maar een goede balans met de kosten eromheen is van groter belang. We moeten er veel meer geld in pompen om mee te doen met de topteams."