Honda en Red Bull verlengen en blijven ook in 2021 actief in de Formule 1

27 november 2019

Getty

Helmut Marko bevestigt dat Red Bull Racing een nieuwe deal heeft gesloten met Honda. Hierdoor blijft het minstens 1 seizoen langer in actie in de Formule 1. Het contract liep eerder af na het seizoen 2020.


Grote opluchting
Na 2020 was de toekomst van Red Bull Racing nog niet gegarandeerd. Op papier was er nog gen motorleverancier aangewezen. Omdat Mercedes en Ferrari geen motors leveren aan directe concurrenten en Renault met veel geruzie aan de kant werd geschoven, is de beslissing van Honda doorslaggevend. Marko gaf eerder in november al aan het verlossende woord over de toekomst tussen het Japanse merk en het team van Max Verstappen voor de Grand Prix van Abu Dhabi naar buiten te brengen. "Dit is een grote opluchting voor ons, wij zijn namelijk zeer tevreden met Honda."

Maar 1 extra jaar
Voor een langer verblijf na 2021 wil Honda nog niet kijken. Gek is dat niet. Het ontwikkelen van een motor vanaf 2021 hoor niet bij het budgetplafond van de Japanners. "Zo wordt de toegestane tijd op de testbank danig ingeperkt en komen er ook beperkingen voor bepaalde onderdelen van de motoren", verklaarde Marko al eens eerder.