Honda wil dit seizoen nog voorbij Renault

7 augustus 2017

Getty Images

Bij Honda geloven ze dat ze voor het einde van het Formule 1-seizoen een snellere motor hebben dan Renault. De Japanse motorleverancier heeft al  jaren minder vermogen dan de rest, maar heeft nu de stijgende lijn te pakken.


Volgens motorbaas Yusuke Hasegawa is Renault een haalbaar doel. "Ik wil Renault voorbij", vertelt de Japanner aan Motorsport. De Japanner zegt dat hij aan de data kan zien dat Honda de achterstand flink verkleind heeft. "Ik denk dat we deze stijgende lijn kunnen doortrekken, al wordt het lastig om Mercedes en Ferrari dit jaar in te halen."

McLaren
McLaren is op dit moment het enige team met een Honda-motor. Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne vielen dit seizoen vaak uit vanwege betrouwbaarheidsproblemen met de krachtbron. Ook hadden ze veel minder vermogen tijdens de races, waardoor ze makkelijk voorbijgereden werden.

Toro Rosso
De relatie tussen McLaren en Honda is daarom ook erg gespannen en de Britten weten nog niet of ze in 2018 ook een motor van Honda in de auto willen hebben. Er gaan geruchten dat Toro Rosso volgend seizoen volgend seizoen wel met een Honda-motor gaat rijden. Op dit moment rijden Carlos Sainz en Daniil Kvyat nog met een krachtbron van Renault.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht