Hoppa! Ferrari’s en Mercedessen kunnen niet tippen aan VT2-‘winnaar’ Verstappen (video)

27 september 2019

Max Verstappen heeft vrijdag in de 2e vrije training in Sotchi de snelste tijd van iedereen neergezet. Met 1.33,162 hield de Limburger Charles Leclerc op drie tienden, terwijl Valtteri Bottas en Lewis Hamilton in hun Mercedessen niet binnen de halve seconde kwamen.


De 2e training van de Grand Prix van Rusland was er een waarin weinig spectaculairs gebeurde. Iedereen maakte zonder echt grote problemen de 90 minuten vol, al hadden opvallend veel coureurs moeite hun wagen binnen de lijnen van het Sochi Autodrom te houden. Verstappen, Vettel, Leclerc, Bottas en Hamilton… allemaal waren ze wel minstens één keer genoodzaakt de uitloopstrook te pakken.

Zachtste band
Halverwege verbeterde Verstappen op de zachtste band de beste tijd. En wat bleek, niemand kwam in het restant echt meer in de buurt van deze 1.33,162. Dat hij zowel de Ferrari’s als de Mercedessen achter zich hield biedt voor de 21-jarige Red Bull-coureur perspectief voor de rest van het weekend, al weet Verstappen natuurlijk ook dat hem een gridstraf van 5 plekken wacht voor de race op zondag.