Hoppa! Verstappen pakt P4 in kwalificatie Australië, Hamilton de snelste

16 maart 2019

MotorSport Inc

Max Verstappen start zondag vanaf P4 in de GP van Australië. De Nederlander van Red Bull moest in de kwalificatie alleen Lewis Hamilton (P1), Valtteri Bottas (P2) en Sebastian Vettel (P3) voor zich houden.


Vol gas werd er gereden in de kwalificatie en ook nu bleek Mercedes gewoon weer oppermachtig. De complete 1e startrij kleurt zilvergrijs. Lewis Hamilton pakte in 1.20,486 zijn 6e pole op rij in Albert Park, zijn 8e in totaal in Australië. Collega Valtteri Bottas volgde op 0,1 als 2e, een halve tel voor Sebastian Vettel.

Max Verstappen greep achter dit trio net als vorig jaar wederom plaats 4 en mag zo opnieuw wegrijden vanaf de 2e startrij in Melbourne, waar hij nog nooit bij de beste 3 kwalificeerde.

Gasly eruit
Q1 zag er niet al te florissant uit voor Red Bull Racing, dit jaar voor het eerst met Honda-motoren. De renstal dacht er met 1 snelle run wel te zijn, maar de rest ging vlak voor het sluiten van de markt nog eens het asfalt op met veel verbeteringen.

Verstappen ging veilig door op plaats toen, maar zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly was de ongelukkige. De Fransman moet morgen zijn 1e GP namens Red Bull Racing starten vanaf de 17e plaats. ,,We zijn een beetje te optimistisch geweest met maar 1 run, we hadden niet gedacht dat de rest nog zoveel ging verbeteren’’, gaf hij teleurgesteld toe bij zijn rondje langs de camera’s.

Ultieme rondje voor P4
In Q2 bewees Verstappen vervolgens met een prima 3e plaats op 0,6 van een seconde achter Hamilton dat zijn werkgever gewoon verkeerd had gegokt in het 1e deel. In de laatste 12 minuten was Verstappen na zijn 1e snelle ronde nog 5e, maar overduidelijk maakte hij daarin een foutje, door bij het uitkomen van een van de bochten wat gravel mee te pakken. Als laatste begon hij aan zijn ultieme rondje Albert Park en met een verbetering schoof hij ten koste van generatiegenoot Charles Leclerc nog op naar P4. Morgen staat hij op de grid dus schuin naast Vettel en achter Valtteri Bottas voor zijn 5e Australische Grand Prix.