Horner doet boekje open over vertrek Ricciardo: ‘Hij zag Max beter worden’

8 augustus 2018

ANP

Het moddergooien is voorzichtig begonnen. Nadat Christian Horner eerder al liet weten dat het vertrek van Ricciardo bij Red Bull voor hem totaal onverwacht kwam, laat hij nu weten waarom hij denkt dat de Australiër echt weg wilde.


"Toen hij belde dacht ik dat hij een grap maakte. Maar als snel bleek dat het echt zijn beslissing was en die moeten we respecteren", begint Horner nog netjes in de  podcast van de Formule 1, 'Beyond The Grid'.

Bereid alles te geven
"Daniel zal zo zijn eigen redenen hebben om te vertrekken, ook al vind ik het lastig om die te snappen. We waren bereid hem alles te geven wat hij vroeg", zegt Horner die overtuigd is dat ze er alles aan hebben gedaan om de Australiër te houden.

Gaat niet om geld
Horner vertelt dat ze zelfs akkoord waren gegaan met een 1-jarig contract zodat hij dan in 2020 weer een kans had om naar Ferrari of Mercedes te gaan. "Maar dat was nog steeds niet genoeg. Het was dus geen kwestie van geld of de lengte van het contract."

Bang voor Verstappen
Daarom kan Horner nog maar 1 andere reden bedenken waarom de Australiër wilde vertrekken en dat is angst voor de ontwikkeling van Verstappen: "Ik heb het idee dat hij Max iedere week beter zag worden. Ricciardo zal nooit een rol op de achtergrond willen spelen, ook al stellen wij onze coureurs op gelijke hoogte."