Horner: ‘Hamilton is het bangst voor Max’

6 februari 2019

Getty Images

Lewis Hamilton begint dit jaar zijn jacht op zijn 6e wereldtitel. Maar, die gaat hij echt niet vanzelf pakken. Veel kapers liggen op de kust, waaronder onze eigen Max Verstappen. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Hamilton het bangst voor Max Verstappen.


"Hij (Max, red.) heeft alle skills om zowel Lewis als Sebastian (Vettel, red.) te verslaan", zegt Horner in een interview met de BBC. "Max heeft schijt aan alles en hij is waarschijnlijk de coureur waar ze het meest bang voor zijn."

Ervaring
Horner ziet dat de 21-jarige Verstappen alleen maar sterker en sterker wordt. "Max is al zoveel beter geworden. Hij heeft al veel meer ervaring en weet nu beter hoe hij in sommige situaties moet reageren."

"Daarnaast is hij heel snel en heeft hij zijn eigen karakter. Hij zit nu in een heel goede positie, is heel vastberaden en kent geen angst."

Wordt Hamilton minder?
Waar Horner denkt dat Verstappen alleen nog maar beter wordt, denkt hij het tegenovergestelde van de 34-jarige Hamilton. "Lewis is in op ander punt van zijn carrière. Hij heeft natuurlijk heel veel ervaring maar op een bepaalde leeftijd wordt het uiteindelijk toch minder. Dat is natuurlijk. Dat zal bij Max over 10 jaar niet anders zijn."