Horner is de mobieltjes spuugzat: ‘Coureurs tonen nul interesse’

14 april 2017

ANP
‘Ban mobiele telefoon tijdens persconferenties’

Red Bull-teambaas Christian Horner deed vrijdag in Bahrein een oproep aan alle coureurs om de media serieus te nemen. Volgens hem moet er 1 ding meteen veranderen: de mobieltjes weg!


,,Coureurs zijn de helden van deze sport, met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen", zei Horner.

Mobieltjes weg
Op een persconferentie kreeg Christian Horner in Bahrein de vraag hoe de F1 populairder wordt bij de jeugd, zeker nu Liberty Media de nieuwe eigenaar van de sport is. En over die vraag had de Red Bull-baas blijkbaar allang over nagedacht, want hij gaf meteen antwoord.

"Wat mij betreft wordt per direct de mobiele telefoon verbannen in persconferenties met coureurs. Ik erger me enorm als ik rijders achter deze tafel zie die met hun mobieltjes zitten te spelen en nul interesse in de pers tonen’‘, aldus Horner, die indirect naar Lewis Hamilton en heel Mercedes verwees.

Selfies
Hamilton maakt er af en toe een sport van om zoveel mogelijk selfies te delen tijdens een persconferentie en ook zit hij voortdurend op snapchat achter de tafel. 
,,De coureurs, dat zijn de helden van deze sport’‘, vervolgde Horner. ,,En helden hebben een bepaalde verantwoordelijkheid naar hun publiek toe. Ze presenteren een merk. Presenteren een team. En presenteren de sport. Dat moeten ze wel blijven beseffen.‘’