Horner verklaart stroeve start van Red Bull: ‘Is waarschijnlijk een combinatie van die factoren’

15 mei 2019

EPA

Red Bull Racing is redelijk prima aan het seizoen begonnen. Toch kwam de ploeg van Max Verstappen niet verder dan een P3, mede door de dominantie van Mercedes. Teambaas Christian Horner denkt te weten waardoor de Bulls nog niet volledig op hun top zijn.


"Het is waarschijnlijk een combinatie van die 2 factoren", doelt Horner in gesprek met Motorsport op de banden van Pirelli en de nieuwe regels voor de voorvleugels.

"Er zit 25 procent minder rubber op deze banden en ze zijn stijver, aan het eind van vorig jaar hadden we ons bandenmanagement heel goed op orde. Het aeroconcept dat we de afgelopen jaren ontwikkeld hebben was heel erg afhankelijk van de gevoelige voorvleugels en daar moesten we dus opnieuw de balans in vinden."

Oplossing?
Horner wil nu met Red Bull zo snel mogelijk optimaal kunnen presteren. "Het gaat allemaal om de evolutie van het concept en ik denk dat Honda goede vooruitgang boekt", zegt hij.

"De betrouwbaarheid ten opzichte van de vorige jaren is fantastisch. De prestaties zijn sterk, maar de anderen staan ook niet stil. We kunnen zien dat Ferrari afgelopen weekend met een andere motor kwam, Renault bracht ook een update. Mercedes komt ongetwijfeld rond Montreal met een nieuwe motor. De concurrentie staat niet stil, maar we zijn blij met de progressie die we boeken."