Horner vertelt waarom Max beter is dan Hamilton: ‘Dat heeft het voor mij bevestigd’

23 januari 2021

Getty Images

Lewis Hamilton is qua prijzenkast de koning van de Formule 1, maar volgens Christian Horner is Max Verstappen de beste coureur op dit moment. Dat vertelde hij in een exclusief interview met RacingNews365. Horner wees daarbij naar de Grand Prix van Sakhir.


"Ja, ik denk wel dat hij de beste is, en het optreden van George Russell bij Mercedes bevestigde dat voor mij", vertelt Horner. Russell reed tijdens de Grand Prix van Sakhir in de bolide van Hamilton, die niet kon racen vanwege een positieve coronatest.

Horner daarover: "Bij Mercedes kan een Williams-coureur zichzelf direct op de eerste startrij kwalificeren en Russell had de race zelfs bijna gewonnen. Als bij Red Bull echter iemand in de auto van Verstappen moet stappen, bijvoorbeeld als Max corona zou hebben, dan haalt niemand zijn niveau."

Andere coureur
Volgens Horner, is Verstappen een andere coureur dan in zijn beginperiode. "Zijn kwalificaties zijn van buitengewoon niveau en zijn racecraft is uitstekend, net zoals zijn bandenmanagement trouwens", vindt hij. "Max is beter geworden in het 'lezen' van de race, het geven van feedback aan het team, maar bijvoorbeeld ook in het omgaan met teleurstelling. Op dat soort vlakken is hij erg volwassen geworden."