Horner weet dondersgoed waar Red Bull aan moet werken om Verstappen te behouden

22 oktober 2019

Getty Images

Max Verstappen heeft bij Red Bull een contract tot het einde van 2020. Dat betekent dat hij in 2021 voor een andere renstal kan kiezen, maar daar gaat Christian Horner niet van uit. De teambaas van Red Bull weet waar zij aan moeten werken om Verstappen binnenboord te houden.


"Max, Lewis, en Sebastian hebben allemaal een contract dat eind 2020 afloopt, dus 3 van de 4 grote namen op de grid gaan de markt op. Uiteindelijk zullen zij alle 3 afwachten hoe de performance van hun team is tijdens de 1ste helft van volgend jaar", vertelt Horner in gesprek met GP Update.

Perfecte plaatje
Horner moet er dus met Red Bull voor zorgen dat alles klopt aan de wagen: van de motor tot het chassis. "We hebben het helemaal in eigen hand. Hij is erg blij met zijn omgeving en wil zijn ambities bij ons waarmaken", weet de teambaas. "Het is aan ons om hem een platform te geven waarmee hij dat kan doen. Ik heb er vertrouwen in en goede hoop dat wij dat kunnen."

Verstappen was onlangs in Japan om de Honda-fabriek te bezoeken. "Hij heeft gezien wat er aankomt en hoe toegewijd Honda is aan de Formule 1 en de ontwikkeling van de motor. Hij heeft in de fabriek gezien wat er allemaal gaande is", aldus Horner.