Horrordag voor Mercedes op natte Hockenheimring: alle foutjes op een rij (video’s)

28 juli 2019

AFP

Er zijn een hoop teams die de GP van Duitsland 2019 zo snel mogelijk willen vergeten. Renault zag zowel Daniel Ricciardo (geplofte motor) als Nico Hülkenberg (in het zicht van het podium) uitvallen, bijvoorbeeld. Maar het team dat het meeste baalt van de natte race op de Hockenheimring, is ongetwijfeld 'thuisploeg' Mercedes. Daar ging het zondag helemaal mis.


De start: perfect
Met Hamilton op pole position en Bottas op P3 was de kwalificatie prima verlopen. Toen bij de start de beide Red Bulls (Max Verstappen en Pierre Gasly) maar niet wegkwamen, lag Mercedes op een 1-2. Niks aan de hand, zou je zeggen. Maar toen ging het mis...Hamilton spint, pitstop is een drama
Lewis Hamilton reed daarna aan kop van de race, maar kreeg al snel een strafje van 5 seconden. Hij raakte de controle over zijn auto kwijt en belandde in de muur. Hij had flink schade aan zijn voorvleugel, maar kon wel verder. Maar omdat hij aan de verkeerde kant de pitlane in ging, kreeg hij straf. De daaropvolgende pitstop was ook nog eens dramatisch. Hij verloor door het panische gedrag van zijn team meer dan een minuut.
Nog een spin van Hamilton, 0 punten
Hamilton zou achteraan aansluiten en niet meer in de punten komen. Hij eindigde zijn GP van Duitsland op P11. Mede door nóg een spin in de bocht die zondag veel 'slachtoffers' eiste, kon de leider in de WK-stand geen aanval meer doen op P10.
Bottas gewaarschuwd, maakt Toto Wolff woest
Door de dramadag van Hamilton was Bottas gewaarschuwd voor de rest van de race. Hij reed mooi achter Max Verstappen en kon de Duitse 'thuis-GP' van Mercedes nog een beetje redden door 'gewoon' het podium te halen. Maar de Fin verprutste het, tot grote woede van teambaas Toto Wolff. Die sloeg een gat in zijn bureau toen Bottas uit het niets keihard de muur in gleed waar Hamilton een paar ronden eerder nog net uit bleef. Einde GP van Duitsland.