Hülkenberg kan leven met vertrek uit Formule 1: ‘Heb mijn best gedaan’

8 november 2019

AFP

Nico Hülkenberg rijdt nog 2 Grands Prix (Brazilië en Abu Dhabi) en dan zit zijn avontuur in de Formule 1 er op. Na 9 jaar komt er dan een einde aan de Hulk in de koningsklasse van de autosport. Zelf heeft de 32-jarige coureur er wel vrede mee.


"Het voelt niet alsof ik nog niet klaar ben met deze sport", sprak hij tegenover Crash. "Ik heb mijn best gedaan. Ik heb in al die jaren goed en zeer consistent gepresteerd. Het is heel vaak voorgekomen dat anderen moesten vrezen voor hun plekje, maar dat ik nog steeds gewild was en betaald werd om te rijden. Dat zegt ook wel veel."

Geen podiumplek
Hülkenberg reed uiteindelijk 175 races, maar stond nooit op het podium. "Natuurlijk had ik graag een ander record op mijn naam gehad. Meer punten, podiumplekken en overwinningen, maar ik weet waar dat door komt. En waarom het anders gelopen is. Ik heb er vrede mee en ik lig er 's nachts niet wakker van. Ik zou graag door blijven racen, maar zonder gaat het leven ook verder."

Wat nu?
De Duitser moet bij Renault plaatsmaken voor de Fransman Esteban Ocon. Bij Haas en Alfa Romeo leek er plek, maar zij kozen toch voor de huidige coureurs. Dus bleef Williams als enige over, maar daar had Hülkenberg zelf niet zo'n trek in. Check hierrr welke opties hij nog over heeft.