IJzersterk karakter helpt Hamilton aan wereldtitel

26 oktober 2015

AFP
Hamilton toont onbreekbaar karakter

Lewis Hamilton is uiteraard een goede autocoureur, die een snelle wagen heeft, maar zijn derde wereldtitel in de Formule 1 dankt de Brit vooral ook aan zijn sterke karakter. Hamilton putte zoveel mentale kracht uit het succes van vorig jaar, toen hij zich in de Mercedes voor de tweede keer in zijn carrière tot wereldkampioen kroonde, dat hij dit jaar niet te kraken was.

'Mentaal onbreekbaar'
Hij zei het zelf al aan de vooravond van de openingsrace, traditioneel de Grand Prix van Australië. ,,Ik voel me sterker dan ooit, ben mentaal onbreekbaar." De scheiding van zijn vriendin Nicole Scherzinger leverde hem het bewijs. ,,Normaal gesproken heeft dat veel invloed op je mentale instelling, maar vorig seizoen heb ik een kracht ontwikkeld die ik nog steeds voel. De breuk zal me niet afleiden."

Oppermachtig
Hamilton reed in de eerste race van het jaar onbedreigd naar de overwinning en hij zette de toon voor een seizoen waarin hij verreweg de meeste races oppermachtig was. Een aantal keren zag hij zijn Duitse teamgenoot bij Mercedes, Nico Rosberg, voor zich eindigen. En ook Sebastian Vettel doorbrak enkele races in zijn Ferrari de hegemonie Mercedes, maar alle andere keren was Hamilton een zelfverzekerde klasse apart. Zijn tiende grandprix-zege, deze zondag in het Amerikaanse Austin, leverde hem 3 races voor het einde het kampioenschap op. Hamilton heeft nu evenveel wereldtitels als de Braziliaanse formule 1-icoon Ayrton Senna, zijn grote voorbeeld.

Niet opboksen
De mentale kracht van Hamilton was ook teamgenoot Rosberg te veel. Was er vorig jaar nog sprake van een bittere strijd tussen de twee coureurs, waarbij het duo elkaar soms letterlijk in de wielen reed, dit jaar kon de Duitser niet opboksen tegen zijn Engelse rivaal. De Grand Prix van Japan was er een goed voorbeeld van. Hamilton begon vanaf de tweede startplek en haalde in de eerste bocht brutaal binnendoor zijn Duitse teamgenoot in. Hamilton toonde met deze manoeuvre zijn nietsontziende wil om te winnen, Rosberg liet juist zien dat hij te makkelijk te imponeren was.

Lees ook: Schalke-speler Geis krijgt donkerrood na doodschop (video)
Lees ook: Boze Rosberg feliciteert teamgenoot Hamilton niet met wereldtitel
Lees ook: Nieuwe video Quincy Promes: ''Pikachu, geel, geel, banana''