In voorspelbare GP steelt Verstappen weer de show, Rosberg wint soeverein

15 november 2015

PHOTO_NEWS
In voorspelbare GP steelt Verstappen weer de show, Rosberg wint soeverein

Formule 1-coureur Nico Rosberg (Mercedes) is zondag bij de Grote Prijs van Brazilië zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton opnieuw de baas gebleven.

De Duitser kon op het circuit van São Paulo de druk van de koppositie prima aan. De drievoudige wereldkampioen maakte het Rosberg bij vlagen nog wel lastig, maar moest toch genoegen nemen met de tweede plaats, op ruim zeven seconden van de winnaar.

Hetzelfde
Twee weken geleden was die volgorde in de eindstand van de Grand Prix van Mexico hetzelfde. Voor Rosberg, die achter Hamilton nu zeker is van de tweede plaats in het WK-klassement, was het zijn vijfde seizoenszege. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) eindigde op Interlagos op veertien seconden als derde.

Weinig spektakel
Max Verstappen reed de hele race, die weinig spektakel bracht, op of rond de tiende plaats. De achttienjarige coureur van Toro Rosso kwam na 70 ronden ook als tiende binnen. Daarmee eindigde hij voor de zesde race op rij in de WK-punten.

Rosberg
Rosberg, die zaterdag zijn vijfde poleposition op rij behaalde, kreeg direct na de start voor de eerste bocht meteen al een aanval van Hamilton te verwerken. De Duitser kon ternauwernood zijn koppositie vasthouden. Daarna deed de Brit in droge weersomstandigheden verwoede pogingen om Rosberg in te halen, maar wat hij ook probeerde, het wilde Hamilton niet lukken.

Droogte bij Hamilton
,,Het is onmogelijk om hem op dit circuit te volgen'', riep hij na 25 ronden al vertwijfeld over de boordradio. Hamilton heeft de Grand Prix van Brazilië na negen races nog altijd niet gewonnen.

Indrukwekkende Max
Verstappen, die vanaf de negende plek was gestart, reed een indrukwekkende race. Na 25 ronden lag Verstappen tiende, waarna hij aan het begin van de 33e ronde door een gewaagde én geslaagde inhaalmanoeuvre in de buitenbocht Sergio Pérez voorbij stak. In de 59e ronde herhaalde hij dit kunststukje in een duel met de Braziliaan Felipe Nasr (Sauber) om de elfde plek. In de 68e ronde haalde Verstappen op fraaie wijze ook Pastor Maldonado nog in.

Uitvaller Sainz
Voor Carlos Sainz jr was de Grand Prix van Brazilië al voorbij voordat de race op Interlagos goed en wel was begonnen. De teamgenoot van Verstappen trachtte nog wel vanuit de pitstraat van start te gaan, maar zijn bolide bleef haperen. Ontgoocheld haakte Sainz als eerste en enige uitvaller af.

Lees ook: ‘Ik ben geschokt door de verschrikkelijke scènes in Parijs’
Lees ook: ‘Mercedes en Ferrari zullen nog jaren moeten wachten op Max’
Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)