Dit is wat Max en de andere coureurs gaan doen op zaterdag om de tijd te doden

11 oktober 2019

Getty Images

Het is pleurisweer in Japan. 'Supertyfoon' Hagibis gaat zaterdag als een malle tekeer over het circuit van Suzuka. Reden genoeg dus voor de FIA om de boel op te schuiven. De kwalificatie is dus niet zaterdag, maar zondag. Een vrije dag dus voor de coureurs. Wat gaan ze in hemelsnaam doen om de tijd te doden?


De leeftijden variëren van 19 tot 39 jaar. Het is dus niet zo gek dat niet iedereen dezelfde interesses heeft.

Check hier hoe laat zondagnacht de kwalicatie én race van de GP van Japan zijn

FIFA!
Max Verstappen was al voorbereid op het ergste. De Nederlander had daarom zijn PlayStation meegenomen naar Japan. Op de persconferentie daagde Verstappen zijn oude teammaatje Carlos Sainz al uit. "Ik heb hem weer bij me als je zin hebt", aldus Verstappen. Sainz: "Daar ben ik altijd wel voor in." Waarop Verstappen weer antwoordde: "Als je klaar bent om te verliezen..."

Ook Lando Norris is van de partij.


Hamilton volwassener
De 5-voudig wereldkampioen wil zijn tijd nog iets nuttiger gaan besteden. Hij vraagt namelijk aandacht voor de dolfijnenjacht in Japan. "Ik weet niet wat ik ga doen morgen. Op zo'n 3 uur rijden is een gebied waar ze dolfijnen slachten. De verleiding is groot, misschien ga ik daar morgen wel even naartoe om mee te doen", bedoelde de Britse wereldkampioen duidelijk ironisch.


Degelijke Vettel en Grosjean VET!
Gevraagd naar zijn bezigheden op zaterdag was Sebastian Vettel duidelijk: "Schrijven of wat lezen. Ik ga in ieder geval zeker geen computerspelletjes spelen of internetten."

Romain Grosjean daarentegen heeft wat leukers in het vooruitzicht dan Vettel. Hij gaat deze Tyrrell P34, waarin Jody Scheckter in 1976 1 Grand Prix won, morgen in elkaar zetten.