It’s raceweek! Wat verwacht jij van Albons eerste optreden in een Red Bull? (poll)

26 augustus 2019

Imago Sport

Na een lange zomerstop is er goed nieuws: dit weekend is er weer een race in de Formule 1. Op het circuit van Spa-Francorchamps wordt het seizoen weer hervat. Voor Alexander Albon wordt de Belgische Grand Prix een speciale: hij debuteert in een Red Bull-auto.


De Thais-Britse Albon reed voor de zomerstop zijn races bij Toro Rosso. Maar door matige prestaties van Pierre Gasly in de Red Bull, krijgt Albon nu een half seizoen om zich te bewijzen. Hij is dus voor de rest van het seizoen de teamgenoot van Max Verstappen.

Verstappen vs. Gasly
De Nederlander reed zijn teamgenoot in de eerste seizoenshelft helemaal zoek. Waar Verstappen 2 races won én op de 3e plek staat in de WK-stand, was een 4e plek het beste resultaat voor Gasly. De Fransman staat 6e in de WK-stand en wordt op de hielen gezeten door McLaren-coureur Carlos Sainz.

Verstappen vs. Albon?
Wij vragen ons af of Albon meer weerstand kan bieden aan Verstappen. In zijn eerste race zal Albon waarschijnlijk nog moeten wennen aan de auto. Het is handig om daar dus een beetje rekening mee te houden, als je onderstaande poll invult.

Op welke plek kwalificeert Albon zich bij de Belgische GP?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...