Jenson Button wil dakjes op bolides

4 september 2015

GETTY
Jenson Button wil dakjes op bolides

Als het aan Jenson Button ligt, krijgen Formule 1-auto's kleine dakjes die de coureurs moeten beschermen tegen rondvliegende voorwerpen. Button zegt dat bij Sky News in een reactie op het overlijden van IndyCar-coureur Justin Wilson. Die overleed onlangs nadat hij de neus van een andere auto op z'n helm kreeg.

,,Ik heb altijd geroepen dat ik voor open auto's ben, maar ik denk dat we er nu allemaal wel genoeg van hebben. Het is een schande dat er eerst iemand dood moet gaan voordat we serieus werk maken van verandering. Het is voor iedere coureur hetzelfde, je doet het ermee en denkt: 'het komt wel goed', nou niet dus", aldus Button. Collega Daniel Ricciardo is het roerend met Button eens.

De Britse oud-coureur Martin Brundle plaatst kanttekeningen bij de oproep van Button. ,,We moeten uitkijken dat we de sport juist niet gevaarlijker maken, bovendien is het verschrikkelijk lelijk. Als een wagen ondersteboven ligt of in brand staat, moet je de coureur er wel in een paar seconden uit kunnen halen. En vergeet ook niet dat de boel vies wordt door olie, vliegjes en andere troep. Dat is niet goed voor het zicht. Verder zijn er nou eenmaal ongelukken die je ook met een dakje niet tegenhoudt. Neem Jules Bianchi, een dakje had hem niet gered."