Jos mag even in de auto in plaats van zoon Max

25 oktober 2015

AFP
Jos Verstappen geniet op stoeltje Max

Terwijl het noodweer in Austin voor oponthoud zorgde, waren de rollen op het circuit of The America's bij team Toro-Rosso even omgedraaid. Vader Jos Verstappen klom in de wagen van zijn zoon Max, teamgenoot Carlos Sainz jr. liet vader Carlos sr. even op zijn stoeltje zitten. De twee oude vossen genoten ervan.

Vaders
"Het enige voordeel van de uitgestelde kwalificatie is dat we stoeltjes hebben kunnen passen met onze 'reserve-coureurs'", lachte Ben Waterhouse van Toro Rosso nadat de vaders van 'zijn' coureurs in de wagens plaatsnamen. "Het leukste moment vond ik dat mijn vader in mijn wagen sprong, maar er niet meer uit kwam", grijnsde Max Verstappen.

Dansen en voetballen
De coureurs gingen ondanks het noodweer in Austin niet zitten niksen. Bij Red Bull deden Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo maar een dansje, Nico Rosberg vermaakte zich met een potje voetbal en later verschenen er zelfs zeepkisten op het circuit van Austin. De kwalificatie van de GP van de Verenigde Staten is verplaatst naar zondag. De coureurs gaan om 15:00 uur Nederlandse tijd de baan op om hun positie op de startgrid te bepalen. Later wordt ook de GP verreden.

Lees ook: Barcelona denkt aan versterkingen
Lees ook: Nieuwe video Quincy Promes: “Pikachu, geel, geel, banana”
Lees ook: Ziyech kukelt over boarding bij het juichen (video)