Jos Verstappen stopt als manager van zijn zoon Max

14 mei 2016

Pro Shots

De vader van Max Verstappen, Jos Verstappen, stopt als manager van zijn zoon. Volgens Verstappen senior is de 18-jarige coureur nu bij Red Bull op de plek waar hij hoort te zijn met de juiste mensen om zich heen.

Na de switch tussen Daniil Kvyat en Max Verstappen zit de Nederlander nu in een topteam en is dit het juiste moment om een stapje terug te doen voor vader Jos. "Ik ben welkom in de garage, dat is geen probleem, maar in deze fase van Max zijn carriere is het beter om een stap terug te doen. Hij is nu op de juiste plek en het draait om Max, niet om zijn vader", vertelt Verstappen senior in gesprek met Motorsport.com.

De vader van Max is blij dat hij zijn zoon nu volledig uit handen kan geven aan het topteam van Red Bull. "Ik heb mijn werk gedaan. Hij is nu bij een topteam waar hij hoort. Het is goed zo. Het is nu aan de mensen daar om te zeggen wat ze vinden, en niet aan mij."


Verstappen senior voegt er ook nog aan toe dat hij trots is op de sensationele prestatie van zijn zoon vandaag. "Ik ben super blij met wat hij vandaag heeft laten zien." Ook Max was erg tevreden met zijn prestatie en hoopt zondag een podiumplekkie te bemachtigen.