Kaartjes voor álle Formule 1-races vliegen de deur uit: ‘Dit is nog nooit gebeurd in januari’

18 januari 2022

Pro Shots
kaartjes-tickets-formule-1-oostenrijk-hongarije-zandvoort-spa-max-verstappen-tribune

Na het spannendste seizoen in jaren bloeit Formule 1 als nooit tevoren. Races verkopen razendsnel uit en tal van circuits plaatsen extra tribunes. "Dit is nog nooit gebeurd in januari.”


Wie wereldkampioen Max Verstappen dit jaar in actie wil zien, moet snel boeken. Storm loopt het, deze winter. De run op Formule 1-tickets is gigantisch na het spektakel van vorig seizoen. Het maandenlange gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton heeft klaarblijkelijk nog meer mensen op het idee gebracht om een race te bezoeken, zo blijkt volgens Jeroen Huis in ’t Veld van het wereldwijd actieve ticketplatform XS2Event uit de vroege verkopen.

Uitverkocht: Silverstone, Miami en Zandvoort
"Silverstone is al uitverkocht, net als Zandvoort en Miami. Oostenrijk zit al voor 90 procent vol, net als Hongarije. Spa-Francorchamps is hard op weg uit te verkopen. De verkoop in Frankrijk loopt hard en ook Monaco zit op zondag al vol”, zegt Huis in ’t Veld tegen het AD. Hij noemt de vroege interesse in F1-tickets opmerkelijk groot. "Dat een circuit als Silverstone zo vroeg al uitverkoopt, heb ik nog nooit meegemaakt. Dat is niet normaal voor in januari.”

Alleen maar Nederlanders?
Met alle oranje tribunes die de laatste jaren door heel Europa verrezen, is het gemakkelijk het succes van Formule 1 toe te schrijven aan Verstappen. Maar volgens Huis in ’t Veld houdt het daar zeker niet op. "Het Max-effect zorgt natuurlijk voor een forse stijging vanuit Nederland, maar deze groei komt uit heel Europa. Mensen uit Scandinavië, Engeland, ze komen overal vandaan. Binnen 24 uur waren alle tickets in Miami al uitverkocht, aan de Amerikanen zelf. Hoe gaaf die nieuwe race ook wordt, daar ga je dus amper Nederlanders zien."

Extra tribunes
Ook opvallend, in Hongarije, Oostenrijk en Silverstone plaatsen de organisatoren tijdelijke tribunes bij om maar aan de grote vraag te kunnen voldoen.