Kabinet probeert F1 in Zandvoort ‘te redden’ door stikstofcrisis

22 september 2019

BSR/Imago Sport

Het lijkt erop alsof de Formule 1 grand prix van Zandvoort in 2020 op losse schroeven staat door de 'stikstofcrisis'. Minister Bruno Bruins van Sport zegt er echter alles aan om voor een oplossing te zorgen, zodat een weekend lang daar raceauto's kunnen rondrijden.


In het tv-programma WNL Op Zondag zegt Bruins dat er veel aan gelegen is om de race gewoon lekker door te laten gaan. "Daar kijkt toch heel Nederland naar uit", aldus de VVD-politicus. Op dit moment liggen veel bouwprojecten in Nederland stil of staan ze op een laag pitje, omdat de hoeveelheid stikstof op veel plekken te hoog is, wat schadelijk zou zijn voor mens en natuur. Deze moet eerst naar beneden worden gebracht voordat de werkzaamheden kunnen worden voortgezet.

Voor Zandvoort zou dit een groot probleem zijn. Er moeten namelijk een aantal dingen aan het circuit worden verbouwd voordat dat 'raceklaar' is. Ook wordt het station van de strandplaats uitgebreid. Daar komen 2 perrons bij en ook moeten er meer treinen richting die plek rijden.

De race staat voorlopig op de F1-kalender ingepland op 3 mei. Het is dus zaak dat alles voor die tijd in orde is.