Kampioen Nyck de Vries nog 2e in sprintrace

admin • 14:39, 29-09-2019 / Laatste Update: 05:36, 08-01-2024

Nyck de Vries heeft in Rusland de sprintrace in de Formule 2 afgesloten op de 2e plek. Op het circuit in Sotsji moest de Nederlandse coureur, die een dag eerder de wereldtitel had veroverd door de hoofdrace te winnen, alleen de Italiaan Luca Ghiotto voor laten.

De Vries maakte bij de start 5 plaatsen goed en rukte op naar de 3e plek. De wedstrijd werd echter weer stilgelegd na een crash van de Rus Nikita Mazepin en de Japanner Nobuharu Matsushita. Mazepin, de ploeggenoot van De Vries, kon zelf uit zijn auto klimmen maar de Japanner niet. Beide coureurs werden naar het ziekenhuis gebracht, maar kwamen er zonder ernstige verwondingen vanaf.

Ghiotto

Na de herstart rukte De Vries op naar de 2e plek en hij naderde Ghiotto. De Friese coureur kon de Italiaan echter niet meer passeren. De Brit Callum Ilott finishte als 3e. Hete seizoen in de Formule 2 wordt op 30 november en 1 december afgesloten met 2 races in Abu Dhabi. De Vries kan daarin niet meer achterhaald worden.