Karma voor Sainz: motor van zijn Toro Rosso gaat kaduuk (video)

8 juli 2017

Getty Images

Carlos Sainz heeft in de 3de vrije training een koekje van eigen deeg gekregen. Nadat hij eerder deze week wat onrust bij Red Bull wilde veroorzaken, kapte zijn motor er na 5 minuten vrije training al mee.


De Spanjaard had volgens diverse bronnen geprobeerd om het vuurtje bij Red Bull wat op te stoken. Het schijnt dat Sainz het stoeltje van Max Verstappen wil bemachtigen en via de media wat berichten verspreidde dat hij volgend jaar graag bij Red Bull wil rijden. Mocht dat niet het geval zijn, dan vertrekt-ie wellicht naar een ander team, meldde Sainz afgelopen week.

Dat schoot bij Red Bull-teambaas Christian Horner in het verkeerde keelgat. Hij vond dat Sainz zijn Formule 1-carriere aan Red Bull te danken heeft en dus niet van die rare praatjes moet hebben.

Kaduuk
Nu krijgt Sainz hem dus keihard terug. De motor van zijn Toro Rosso kreeg hij op het circuit niet meer aan de praat, waarna deze van het circuit in Spielberg van de baan afgeduwd moest worden. De monteurs in de pits gaan nog wel met man en macht proberen om alles in orde te krijgen voor de kwalificatie.

GP van Oostenrijk
De kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk is zaterdag om 14.00 uur. De race vindt zondag plaats om 14.00 uur.