Kassa: video met lookalike Max levert Verstappen even 150k op

25 april 2018

EPA

Max Verstappen is zonder te racen 150.000 euro rijker geworden. En dat allemaal vanwege een commercial van de online supermarkt Picnic. Zij gebruikten een video met een Verstappen-lookalike en maakten daarmee inbreuk op het portretrecht.


De rechtbank in Amsterdam heeft deze schadevergoeding vastgesteld. Eerder had de rechter al bepaald dat de reclame niet door de beugel kon.

Duur grapje
Picnic maakte het filmpje eigenlijk voor de lol. In de video was te zien hoe Max 2.0 - om 'm maar even een naam te geven - boodschappen bezorgde namens de online supermarkt. Al snel werden de beelden van het internet gewist. Volgens Picnic was de video oorspronkelijk bedoeld voor intern gebruik.

In 1ste instantie eiste Verstappen een schadevergoeding van 400.000 euro. Hij moet nu echter met minder genoegen nemen. Omdat de video zo snel weer verwijderd werd, hoeft Picnic maar een schadevergoeding van 150k te betalen.

"Ons Facebookfilmpje was grappig bedoeld en alleen bestemd om personeel te motiveren. Zodra we hoorden dat Max het niet leuk vond, hebben we het filmpje diezelfde dag offline gehaald. We kunnen ons niet voorstellen dat Max een schade zou hebben geleden van zo’n groot bedrag", aldus een woordvoerder van het bedrijf.