Gecrashte Kevin Magnussen legt uit waarom hij niet meer knielt

2 augustus 2020

Kevin Magnussen voegde zich voor de start van de Grand Prix van Groot-Brittannië bij het rijtje coureurs dat niet knielde in het Black Lives Matters-protest. Het gebaar in strijd tegen racisme maakte de coureur van Team Haas bij de voorgaande races wél. Opvallend. Waarom?


De reden dat Magnussen stopte met knielen, was omdat hij zich oncomfortabel voelde met het gebaar waarvan de politieke doelen met extreem-links controversieel zijn gebleken. ,,Ik sta niet helemaal achter de standpunten waar de organisatie Black Lives Matter voor staat. Maar ik ben tegen racisme en vind dat het moet stoppen. Daarom knielde ik eerst ook.”

Nu niet meer
Maar bij de 4de race, op Silverstone, bleef Magnussen voor de start dus staan. Daarmee voegde hij zich bij onder meer Max Verstappen en Kimi Raikkonen. ,,Ik denk dat elke coureur en iedere persoon zelf zijn gedachten mag toen en de manier waarop ze die willen overbrengen”, aldus de Deen.

Lang duurde zijn race overigens niet. In de 2de ronde viel hij al uit nadat Alexander Albon hem aantikte en crashte in de muur. Bekijk hier de beelden van zijn crash!🎥 | Kevin Magnussen vliegt op Silverstone al direct de grindbak in