Koeman snapt niks van keuze Verstappen: ‘Dat begrijp ik niet’

5 juli 2020

BSR Agency

Max Verstappen besloot zondag niet te knielen, voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk. Meerdere coureurs besloten op één knie te gaan zitten om samen een vuist te maken tegen racisme. Bondscoach Ronald Koeman begreep de keuze van Verstappen niet helemaal. Dat zei hij zondagavond bij Studio Sport.


"Dat begrijp ik niet, dat niet iedereen dat doet", zo sprak hij. "Het verbaast me. Dit is toch iets wat je met elkaar bespreekt? In Engeland zie je voetbalteams ook knielen. Dan zou het toch heel gek zijn als er 3 of 4 spelers gewoon blijven staan? Het ging me trouwens niet zozeer om Max, het ging namelijk ook om andere coureurs", aldus Koeman, die benadrukte dat een gezamenlijk statement in zijn ogen altijd sterker is.

Statement Verstappen
Vóór de GP kwam Verstappen met een statement op social media. "Ik ben erg betrokken in de strijd voor gelijkheid en tegen het racisme", verklaarde Verstappen op social media. "Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zich te uiten op een tijd en manier die bij hem past. Ik zal vandaag niet knielen, maar ik respecteer en steun iedere persoonlijke keuze van een coureur."

Verstappen was overigens niet de enige coureur die niet op één knie ging zitten. Onder anderen Charles Leclerc bleef ook staan.

© BSR Agency