‘Kubica en Grosjean mogen wel opkrassen uit de F1’

20 juli 2019

ANP
Grosjean

De bezoeker van Sportnieuws.nl heeft gesproken: Robert Kubica (Williams) en Romain Grosjean (Haas) doen het dit seizoen relatief het slechtst en hoeven in 2020 niet terug te komen in de Formule 1. Kubica laat het elke race afweten tegenover 'rookie' George Russell, terwijl Grosjean als altijd grossiert in domme fouten.


Kubica, die dit seizoen na 8 jaar terugkeerde in de F1 na een zwaar rally-ongeluk, kan duidelijk niet meekomen met zijn teamgenoot Russell. Zowel in de kwalificaties als de races is hij vrijwel altijd langzamer in de overigens dramatische Williams. Het Britse team levert een verschrikkelijk slechte auto aan de 2 rijders. Esteban Ocon staat in de wachtkamer voor het stoeltje voor Kubica.Naast Kubica hoeft ook Grosjean niet terug te keren in 2020. De Fransman kan best een potje autorijden, maar maakt te veel domme fouten. Afgelopen weekend raakte hij nog hard zijn ploegmaat Kevin Magnussen. Ook vorig seizoen deed Grosjean dit soort dingen te vaak, maar teambaas Günther Steiner van Haas bleef vasthouden aan zijn coureur. Nu lijkt de maat wel vol...

Vettel?
Jullie zijn ook geen fan van Lance Stroll, die bijvoorbeeld nog geen enkele keer uit het eerste kwalificatiedeel (Q1) wist te komen. Zijn teamgenoot Sergio Perez doet het stukken beter. De altijd zeurende Sebastian Vettel belandt net naast het podium, terwijl 42 van jullie wel klaar zijn met Max Verstappen? Grapje zeker. Daniel Ricciardo en Lando Norris zijn het populairst, zo lijkt het.

Nyck de Vries
Aan de andere kant ziet de Sportnieuws.nl-bezoeker graag Nyck de Vries de F1 in komen. De Fries is koploper in opstapklasse F2, maar heeft geen contractje met een F1-team, zoals bijvoorbeeld Ocon (Mercedes) of Mick Schumacher (Ferrari). Het wordt dus erg lastig voor De Vries, maar zeg nooit nooit. Iets meer dan 10% hoopt op een comeback van Fernando Alonso, 2-voudig kampioen.