Kubica mag de 1e training rijden in Oostenrijk

7 juli 2020

BSR Agency

De Poolse coureur Robert Kubica stapt vrijdag weer in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Kubica mag in de 1e vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark, de 2e race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi.


Kubica maakte vorig jaar bij Williams zijn rentree in de Formule 1, nadat hij in 2011 een ongeluk had gehad tijdens een rally. De racecarrière van de Pool leek voorbij, maar hij wist na een lange revalidatie en mét een fysieke beperking aan zijn rechterarm en -hand terug te keren in de koningsklasse van de autosport. Kubica reed in de auto van Williams voortdurend achteraan.

Sponsor
Met dank aan een persoonlijke sponsor wist hij als reserverijder binnen te komen bij Alfa Romeo. Tijdens de winterse testdagen in Barcelona mocht hij al twee keer het circuit op en nu krijgt Kubica ook tijdens een raceweekeinde weer een kans. De rest van het weekend rijdt Giovinazzi gewoon. Voor de 2e week op rij racen de coureurs over de Red Bull Ring in Spielberg.