Kvyat kijkt helemaal niet naar snelste tijd: ‘Het rijden van zoveel mogelijk ronden is waar we op mikken’

20 februari 2019

EFE Sports/BSR Agency

Daniil Kvyat kwam toch wel enigszins verrassend tot de snelste tijd bij de derde testdag in Barcelona. In zijn Toro Rosso STR14 scheurde hij over het circuit: 1:17,704. Toch was dat niet het belangrijkste voor de Rus en zijn team.


"Ons doel was vooral om zoveel mogelijk ronden te rijden nadat onze eerste testdag niet ideaal was verlopen", verklaarde Kvyat in gesprek met Motorsport. In totaal kwam hij zijn Toro Rosso tot 137 rondes, eentje minder dan Kimi Räikkönen.

Data verzamelen
In Barcelona zijn alle teams helemaal niet bezig met de snelste tijd. Ze willen zoveel mogelijk data verzamelen voor de eerste Grand Prix van dit jaar in Melbourne. "Het was een productieve dag, dus het team zal tevreden zijn met het werk dat is gedaan. We moeten er nu voor zorgen dat het elke dag zo gaat", riep de Rus.

De bolide voelt ook goed. "“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het gevoel niet goed is. Tot dusver voelt de wagen prima. Ik heb tijdens het rijden steeds een goed idee van wat ik van de auto kan verwachten en dat is een prettig gevoel om te hebben. Het is natuurlijk nog maar heel vroeg in het jaar, maar een goede start is altijd welkom en het plan is om de wagen nog verder te verbeteren."