Eindelijk weer F1: Max Verstappen start op P3 in Oostenrijk

4 juli 2020

BSR Agency

Na lang wachten hadden we eindelijk weer een Formule 1-kwalificatie om te kijken! Zondagmiddag zullen we zien hoe Max Verstappen vanaf P3 vertrekt, achter de Mercedessen van Valtteri Bottas (poleposition) en Lewis Hamilton (P2).


De Nederlander was vanaf het eerste moment scherp. In Q1 zette hij de snelste tijd neer: 1:04.024. Achter hem volgenden Mercedes-coureurs Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. 1 ding werd in Q1 in ieder geval al duidelijk: de onderlinge verschillen zijn heel klein.

Hamilton versnelt, Vettel is vroeg klaar
In Q2 vond Lewis Hamilton het nodig om de tijd van Max Verstappen eens even flink aan te scherpen: 1.03.015. Bottas was achter zijn Mercedes-collega de op 1 na snelste. De opvallendste afvaller van Q2 was Sebastian Vettel! De 4-voudig wereldkampioen eindigde op P11. Ferrari-collega Charles Leclerc deed het al niet heel veel beter, hij zette de 10e rondetijd neer en mocht op het nippertje door naar Q3.

Verstappen kwam nog even op de softs de baan op om een snelle ronde neer te zetten, maar dat bleek uiteindelijk niet eens meer nodig om Q3 te halen.P3 voor Verstappen, pole voor Bottas
Met nog 5 minuten te gaan stond Verstappen op iets meer dan een halve seconde van Bottas. Daar veranderde uiteindelijk weinig meer aan. Ook regerend wereldkampioen Hamilton kon niet meer aan de tijd van Bottas komen.

De Fin had zelfs nog even de tijd om tegen het einde van de kwalificatie de grindbak op te zoeken zonder dat zijn 'pole' in gevaar kwam.De 1e 10 startplekken zijn als volgt gevuld!