Kwalificatiekoning Leclerc doet wat Schumacher deed (video)

28 september 2019

4 poles op rij voor Charles Leclerc. Michael Schumacher was de laatste die daar als Ferrari-coureur in 2000 in slaagde. "Daar denk ik maar niet teveel over na.” Ook zondag staat de Monegask weer vooraan bij de start van een Formule 1-race.


De statistieken werden maar meteen op tafel gegooid. Pole in Spa, in Monza, in Singapore en nu ook in Rusland. 4 op een rij voor Charles Leclerc. De laatste die dat kunststukje flikte in een Ferrari was Michael Schumacher toen hij aan het einde van het seizoen 2000 en het begin van 2001 bouwde aan een serie van zeven poles op rij. Niet eens het record, Ayrton Senna kwam in 1988 en 1989 tot een serie van 8.

Ferrari grande
Maar het was wel genoeg voor zeker de Italiaanse journalisten om nostalgisch te raken. Zoveel machtsvertoon van een Ferrari-coureur, dat hebben ze al jaren niet gezien. "Maar deze winning streak gaat een keer eindigen, hoor. Vroeg of laat. Dat is het enige wat ik zeker weet”, waarschuwde Leclerc maar vast, zo nuchter als altijd.

'Voelt goed'
Die 4 poles op een rij, het leek hem nauwelijks iets te doen. "Het voelt goed, natuurlijk. Maar ik denk er maar niet teveel over na”, zo vertelde hij. "Het lijkt me niet goed dat ik in de auto ga zitten met de gedachte dat het allemaal vanzelf naar me toe komt. Nee, ik moet blijven werken zoals ik altijd doe.” Leclerc is nog altijd maar 21 jaar en heeft nu al 6 pole-positions op zak.

Lewis: 'Hij steelt'
"Hij steelt ze allemaal. En het wordt heel zwaar daar wat aan te doen met de snelheid die ze bij Ferrari nu hebben”, analyseerde Lewis Hamilton alvast. Niet voor niets kozen ze bij Mercedes in Q2 voor de mediums, waar ze morgen op weg gaan rijden. In tegenstelling tot de Ferrari’s, die starten op de softs. "De race morgen wordt strategisch. We moeten wat anders doen, want op de rechte stukken vliegen ze ons voorbij. Dus moeten we het hebben van een betere strategie”, zo legde Hamilton uit.

Interessant
"Het wordt een interessante race”, voorspelde Leclerc alvast. "Strategie gaat inderdaad een grote rol spelen. Ik geloof dat wij de juiste keuze hebben gemaakt met de softs. De start wordt heel belangrijk, dus willen wij daar het voordeel hebben. En dat maakt het de keuze voor softs waard.”