Kwetsbare Mercedes-baas Niki Lauda met griep opgenomen op intensive care

6 januari 2019

REUTERS

Niki Lauda is 5 maanden na zijn longtransplantatie weer beland in het ziekenhuis. De 69-jarige drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 heeft griep en ligt uit voorzorg op de intensive care, meldde een woordvoerster van de kliniek.


De Oostenrijker kan waarschijnlijk de komende week het ziekenhuis al weer verlaten. Desalniettemin blijft de gezondheid van Lauda nog altijd kwetsbaar. "Er is in zijn familie een griepaanval en daarom moet hij bij ons worden behandeld”, aldus de woordvoerster van het Allgemeinen Krankenhaus van Wenen (AKH).

Ademhalingsproblemen
Lauda kreeg begin augustus de longen van een donor nadat de voormalig autocoureur tijdens een vakantie op Ibiza een longinfectie had opgelopen en amper nog kon ademhalen. De Oostenrijker is 1 van de bazen van het Formule 1-team van Mercedes en was longpatiënt sinds zijn zware crash in 1976 op de Nürburgring.

Longen zijn goed
Hij liet eind december nog weten dat het heel goed met hem ging en dat zijn nieuwe longen het prima doen. "Ze lopen als een klok", zei Lauda. Hij hoopt in maart, bij de start van de eerste GP in Melbourne, weer in het paddock te zijn.