Lammers: ‘Die 4 miljoen voor GP Zandvoort is vooral een héél belangrijk signaal’

27 maart 2019

AFP

Het grote nieuws dat de gemeenteraad van Zandvoort unaniem besloot om 4 miljoen euro uit te trekken voor de komst van de GP in de badplaats, noemt Jan Lammers vooral belangrijk voor het vertrouwen. "Dat bedrag is fijn, maar net zo belangrijk is het signaal erachter.‘’


Met de 4 miljoen euro van de gemeente is de GP van Nederland er nog lang niet. Dat bedrag is namelijk vooral bestemd voor verbetering van de infrastructuur. "Maar net zo belangrijk als die 4 miljoen, is het signaal erachter", meent Lammers. "Het is een financiële injectie, maar het schept ook heel vertrouwen om het andere deel wat nodig is te waarborgen. Dit signaal creëert vertrouwen bij andere partijen die overwegen te investeren.”

Rond is de komst van de GP allerminst, maar " dat het de goede kant op gaat, is duidelijk." Volgens Lammers is de moeilijkste fase wel achter de rug. "Het proces met de bazen van de Fomule 1 is vanaf nu nog een constante opvolging van overleg."

Volgeboekte tuin
Als alles uiteindelijk toch in kannen en kruiken komt, dan is 3 mei 2020 de (voorlopige) datum van de allereerste Grand Prix van Nederland sinds 1985.

"Dan is er geen hotel meer te krijgen voor dat weekend", weet Lammers. "Ook mijn tuin is al zes keer volgeboekt, als ik alle aanvragen van iedereen die bij me heeft geïnformeerd mee reken. Maar wat de exacte datum uiteindelijk zou moeten worden is natuurlijk aan de FOM.”