Lammers over gretige Verstappen: ‘Hij moet leren kampioenschappen te winnen’

16 april 2018

Pro Shots

Volgens oud-Formule 1-coureur Jan Lammers kan Max Verstappen het allemaal, maar moet hij nu alleen nog leren om kampioenschappen te winnen. ,,Soms bereik je dingen niet, omdat je die zo graag wilt", zei Lammers zondag bij de NOS.


Verstappen ging op het racecircuit van Shanghai tot 2 keer toe behoorlijk de fout in. De laatste fout bracht hem in botsing met Sebastian Vettel en kostte hem uiteindelijk een hoge klassering, door een tijdstraf van 10 seconden. Lammers weet wel waar dat aan ligt: ,,Hij was te gretig op plekken waar het niet kon." Eerder parkeerde Verstappen zijn Red Bull al in het gras nadat hij Lewis Hamilton probeerde in te halen.

Ongeduldig
Hij verpestte met deze fouten niet alleen z'n eigen race, maar ook die van Vettel en Hamilton. ,,Hij moet nu nog leren hoe je kampioenschappen wint", vindt Lammers. Bij Red Bull ging zondag alles goed. Teamgenoot Daniel Ricciardo reed een foutloze race, maar ook voor Verstappen had het heel anders kunnen aflopen. ,,Het incident met Vettel was een duidelijke fout van Max, dat heeft hij zelf ook toegegeven."

Spektakel
Verstappen staat bekend om zijn spectaculaire rijstijl, maar tot nu toe verloopt het dit seizoen allemaal nog wat moeizaam bij de Limburger. ,,Max kan alles: hard rijden, inhalen, in de regen, op een droge baan. Hij zorgt altijd voor spektakel. Soms moet je alleen even geduld hebben. Hij moet leren om kampioenschappen te winnen. Dat is het enige dat nog ontbreekt", denkt Lammers.